Ha korábban már vásároltál a mitiszol.hu -n, akkor kérjük a már megadott email címmel regisztrálj!
Mostanra talán már mind túlvagyunk a megrepedt bejglik drámáján, az utolsó adag töltöttkáposztát is rátukmáltuk már valakire, magunk mögött tudhatjuk a tényt, hogy idén is ferde a fa úgyhogy éppen ideje, hogy elkezdjünk gondolkodni az újéven, hiszen ha valamit jobban várunk a karácsonynál akkor az bizony 2020 vége. Ez pedig bőven elég ok már önmagában is az ünneplésre, úgyhogy itt van a best of Mitiszol “soha viszont nem látásra” óév búcsúztató válogatás.
A Pierre Frick név immár tizenkét generáció óta cseng ismerősen a szőlőhegyen - a mostanra 12 hektárt is elért birtokon Jean-Pierre és Chantal Fick, valamint fiúk, Thomas készít évről-évre kiváló borokat.
Szeptember, szüret, 18 órás munkanapok, éjszakába nyúló feldolgozás, szervezés,öröm - röviden összefoglalva erről szóltak az elmúlt hetek termelőinknél. Van ahol most indul, van ahol már rég vége van, néhány mondatot azonban el tudtunk csípni arról, hogy kinél mi történik a pincében, szőlőben, így most összeszedtünk mindent ami új, friss és aktuális. Mitiszol? Szüreti jelentés 2020.
VÉGET ÉRT Vége a szabadságoknak, kezdődik az iskola, pörög tovább a mókuskerék. Jönnek azonban a barna és sárga ezer árnyalatába boruló természet, az utánozhatatlan őszi napsütés és kicsit talán elcsendesedik körülöttünk az élet. Mi az utóbbi pillanatokhoz készültünk egy kis meglepetéssel (mondhatnánk, hogy közel 20% kedvezményről van szó, de mi ennél sokkal kreatívabbak voltunk ezúttal)
Katalóniában, Barcelonától szinte egy kőhajításnyira, Sant Pau d'Ordal faluban található a Massana család borászata, ahol már 9 generáció óta készülnek a jobbnál jobb cavak és borok.
Almás Edit és Albrecht Tomi már hónapokkal korábban lelkes törzsvendégei voltak a Mitiszolos kóstolóinknak annak érdekében, hogy megtalálják a kedvenc boraikat, úgyhogy nem volt kérdés, hogy lesz közös nevezőnk. Így született meg a Mitiszol goes to Balaton VOL2. ötlete
Örömmel tettünk eleget a Vince magazin legutóbbi felkérésének és vettünk részt az alternatív eljárással készült borok tesztjén. Az pedig, hogy a TOP5 tételből 3 bor a Mitiszol portfóliójából került ki, már igazán csak a pontot tette fel az i-re.
Penedès kiváltságos területen fekszik, Barcelona és Tarragona között, a tengerrel és hegyek körülvéve. A szőlőtermesztés a világ ezen részén a föld megmunkálásának és formálásának művészetévé vált melyet nemzedékről nemzedékre adtak át. Itt gondozza a Massana család 30 hektárnyi szőlőjét kizárólag ökológiai és biodinamikus elvek alapján, a régi hagyományokkal összhangban.
Bemutatkozik a Kasnyik Családi Pincészet A felvidéki Kürt egészen különleges település - számos borász készít a környéken autentikus, beavatkozás nélküli, egyedi borokat A rendhagyó stílusú tételek legnagyobb része ugyan a szlovák piacon talál gazdára, de a nemzetközi bor világban és Magyarországon is szép számmal vannak rajongói.
Kis Tamás (Somlói Vándor) Zeller krémleves szalonnás ropogóval Egyszerű, gyors és könnyed étel, amit a Borszörcsök mellé ajánlok szeretettel. A bor ízvilágában megjelenő sok füst és sós íz mellett a Juhfark rendszeresen hoz egy vegetális-zöldes vonalat, még ha érett az alapanyag akkor is. Egyszerű, gyors és könnyed étel, könnyen beszerezhető, szezonális pénztárcabarát alapanyagokból.
Segíts nekünk abban, hogy támogathassuk a magyar borász családokat, akik számára a munka a járvány ellenére sem állt meg, legtöbbjük azonban jó ideig nem számíthat sem az éttermi értékesítésre sem a turizmusra.
A HafenCity kikötő irodaépületei között bújik meg Hamburg egyik új kedvence a magyar tulajdonú, immár két Michelin-csillagos Bianc, ahonnan csodás kilátás nyílik a város egyik ikonikus jelképére, az Elbai Filharmóniára.
A kiválasztott termékből nincs ennyi készleten! A maximális mennyiséget betettük a kosaradba!