Blog

Mitiszol goes to Balaton - VOL2

Vissza

Legyünk őszinték, a fővárosban igencsak jó dolgunk van természethű borok terén, a vidéket járva azonban eddig nem ártott előre gondolkodni, ha a hétvégi kiruccanás során kedvünk támadt kibontani egy-egy natúr vagy organikus tételt. (Részben) ezért is vártuk tűkön ülve a balatonfüredi Mór24 hivatalos megnyitását - Almás Edit és Albrecht Tomi már hónapokkal korábban lelkes törzsvendégei voltak a Mitiszolos kóstolóinknak annak érdekében, hogy megtalálják a kedvenc boraikat, úgyhogy nem volt kérdés, hogy lesz közös nevezőnk.

Végül júliusban hosszú hónapok és rengeteg kemény munka után kinyíltak az ajtók és végre megnyitott az északi part valószínűleg legklasszabb bor és tapas bárja. Mindezt a Balaton parttól nem messze, de még épp olyan távolságra, hogy a teraszukon a lehető legnagyobb nyugalomban élvezhessük az estét.

Az étlapon szinte minden megtalálható, ami az elmúlt 15-20 évben Indiától Londonig tartó világjáró utazásuk során megragadta a figyelmüket - sok ország, még több recept, valamint végtelen fűszer ami kivétel nélkül megjelenik az étlapon méghozzá a lehető legízlésesebb formában. A szezonális alapanyagok nem, azonban az étlap gyakran változik az ízvilág pedig marad keleties hangulatú, hiszen Editre és Tomira is Észak-Afrika, India és Délkelet-Ázsia ízei voltak a legnagyobb hatással. A tapasok mellett pedig jól megfér a természethű borok széles választéka, jéghideg craft sörök, házi készítésű gyömbér vagy levendulaszörp és a világos pörkölésű kávé is. Kedvenc Mitiszol tételeiket pedig nem csak poharazva hanem akár elvitelre is szívesen ajánlják, ráadásul a változatosság jegyében, hiszen a kínálat nem csak frissül hanem folyamatosan bővül is - épp aszerint, mit bontanak ők maguk is szívesen egy-egy napzáró borozás alkalmával. 

Szóval menjetek és kóstoljatok, borozzatok, beszélgessetek, nevessetek, mert erről szól a MÓR24!

Kapcsolódó termékek