DEMETER ZOLTÁN

Tokaj, Magyarország

Borász: Demeter Zoltán
Birtokméret: 7 hektár
Dűlők: Szerelmi, Veres, Becsek, Holdvölgy, Újhegy, Kakas, Lapis, Boda, Őszhegy
Szőlőfajták: Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Kövérszőlő

Demeter Zoltán, pincészetét azzal a céllal alapította, hogy a tokaji borok és termőhelyek újra felfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessen. A szakmai alapokat részben Budapesten a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szerezte meg. 1993-tól vesz részt Tokaj életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozása első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságuk szőlőterületéről, pincéjük hagyományos eszközeivel készített bort. A következő években Tokaj különböző részein vásárolt szőlőterületeket.
Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjeszti és érleli borait. Lehetőségeit kihasználva törekszik a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. 

Borait három változatban készíti, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleménye szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. 

hello@mitiszol.hu
 

1037 Budapest,

Csillaghegyi út 13. 
 

+36 1 453 6023

© 2019 by Mitiszol?  

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon