hello@mitiszol.hu
 

1037 Budapest,

Csillaghegyi út 13. 
 

+36 1 453 6023

© 2019 by Mitiszol?  

CHAMPAGNE FLEURY

Champagne, Franciaország

Birtokméret: 15 hektár
Dűlők: Cote des Bar, a Szajna völgy két oldalán
Szőlőfajták: Pinot Noir, Chardonnay

1970 Jean-Pierre Fleury vizsgálni kezdi a komposzt és gépi szántás használatát Champagne-ban. 1989 Ő az első termelő Champagne-ban, aki biodinamikussá alakítja szőlőskertjét, először csak 3 hektáron majd később, 1992-ben, az egész birtokon.A Fleury szőlőskert a Cote des Bar-on található, a Szajna völgy két oldalán, agyagos, meszes lankákon. A legfinomabb munkák, mint a metszés, kötözés, és a szüretelés is kézzel történnek, nagy odafigyeléssel. Szölöfajtáink: Pinot Noir: a bornak testességet, erőt és intenzitást nyújt. Chardonnay: fehér szőlő a könnyedségért és finomságért. Szőlőinket kézzel szüreteljük, és utána a présbe kerülnek. Nagyon lassan préseljük a szőlőt, hogy a legjobb minőségű levet kapjuk: Cuvee és Fleur de Cuvee. Az élesztő lassú munkája alakítja a szőlőlevet vagy mustot borrá az alkoholos erjesztés folyamán. Hagyományos tölgyfa hordókban, melyek finom ízt kölcsönöznek a bornak vagy modern hőmérséklet kontrollált tartályokban történik az erjesztés. Az élesztőt feláldozzuk és így jön létre a finomseprő. Az érlelés után a palackokat megforgatjuk és megdöntjük (remuage), így a finomseprő a palack szájához ülepszik, és ezt ezután degorzsálással eltávolítjuk. Majd minden palackban beállítjuk a végleges cukortartalmat (bor és cukor oldat hozzáadása). A Champagne a buborékok pezsgésében születik.

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon