• Mitiszol

Régi-új barát a Mitiszol webshopban

Bemutatkozik a Kasnyik Családi Pincészet A felvidéki Kürt egészen különleges település - számos borász készít a környéken autentikus, beavatkozás nélküli, egyedi borokat A rendhagyó stílusú tételek legnagyobb része ugyan a szlovák piacon talál gazdára, de a nemzetközi bor világban és Magyarországon is szép számmal vannak rajongói.

Az Autentista Slovakia összefogás oszlopos tagjának számító Kasnyik Családi Pince (Rodinné vinárstvo Kasnyik) szerepelt már korábban a portfóliónkban, most pedig örömmel üdvözöljük őket ismét soraink között!

Tamás és Gábor 2004 óta szerelmesei a szőlőnek, 2006 óta pedig ez a rajongás már palackozott formában is testet ölt. 2014-ben döntöttek amellett, hogy területeiket bioművelés alá vonják, ami a pince munkában is változásokat hozott: a borok spontán erjednek, javarészt francia, magyar és szlovák hordókban, a lehető legkevesebb beavatkozással. Ugyan a fajtakínálat széles és kiemelkedően izgalmas, a fókuszban azonban egyértelműen az olaszrizling és a zöldveltelini áll.

A Kasnyik családnál a közérthető alapborok mellett találunk extrémebb, bogyókkal palackozott változatokat, narancsbort és természetesen saját pezsgőt is.

A Kasnyik Családi Pincészet tételei már elérhetőek a Mitiszol webshopban:

- Rozé Pezsgő Méthode Traditionnelle 2018 - Orange Riesling 2018 - Orange Zöld Veltelini 2018 - Kékfrankos 2018

96 megtekintés

hello@mitiszol.hu
 

1037 Budapest,

Csillaghegyi út 13. 
 

+36 1 453 6023

© 2019 by Mitiszol?  

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon