PÓSTA BORHÁZ

Szekszárd, Magyarország

Borász: Posta Gergely
Birtokméret: 15 hektár
Dűlők: Cinka, Gurovicza, Gesztenyés, Tóth-völgyi tető, Gesztenyés-tető
Szőlőfajták: Sauvignon Blanc, Olaszrizling, Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir

Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztek kisebb – nagyobb szőlőterülettel.  1970-es évek elején Nagyszüleiknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy szőlőtermesztésre kiváló területet, a hozzá tartózó présházzal és pincével. Ezen a területen, a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban fehér fajta /Olaszrizling/ volt számottevő. Ültetvényeik nagy részén vörösbort adó fajták találhatóak. A családi hagyományt folytatva nem feledkeztek meg a fehérborokról sem, az Olaszrizling mellé a Sauvignon Blanc is felkerült. Szőlőik 5 km-es körzetben találhatóak, legnagyobbrészt hegytetőn. Ezeket a szellősebb kiegyenlítettebb klímájú területeket részesítik előnyben. Mely növényvédelmi, szőlészeti, borászati szempontból egyaránt kedvező. "Céljaink között szerepel a biodinamikus szőlőtermesztés megvalósítása, melynek segítségével még jobban ki tudjuk majd hangsúlyozni boraink egyediségét. Borainkat hagyományos eljárásokkal, de a legmodernebb technológiával készítjük, segédanyagok nélkül. Az egészséges, nem túlterhelt tőkékről származó szőlő kézi szüret, és válogatás után kerül feldolgozásra, majd erjesztésre, fajélesztő felhasználása nélkül. Célunk egyedi, autentikus borok készítése, melynek érdekében technológiánkat folyamatosan fejlesztjük, mind szőlőtermesztés, mind a borkészítés során. "

hello@mitiszol.hu
 

1037 Budapest,

Csillaghegyi út 13. 
 

+36 1 453 6023

© 2019 by Mitiszol?  

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon