SÉBASTIEN RIFFAULT

Loire, Sancerre, Franciaország

Borász: Sébastien Riffault
Birtokméret: 12 hektár
Szőlőfajták: Sauvignon Blanc, Pinot Noir

Riffault borászat radikálisan átalakult a korábbi konvencionális birtokból, és mára Sancerre egyik legprogresszívabb biodinamikus birtokává vált. Sébastien tudja mit csinál, vallja, hogy tőkéről tőkére változik a szőlő igénye, amelyet legjobb tudása szerint igyekszik figyelembe venni. Módszerei szinte őslogikusak. Ültetvényeit sosem telepítené újra, inkább folyamatosan megújítja őket, így a tőkék korban is különböznek egymástól. Ritkán megy traktorral a szőlőbe, lóval szánt, inkább április-májusban semmint ősszel. Persze kézzel szüretel, amely Sancerre-ben nem is annyira jellemző mint gondolnánk. A dűlős tételek évjárattól függően 20%, de akár 40% botrytis-szes szőlőből készülnek (száraz borokról van szó), amely elképesztő mélységet és komplexitást kölcsönöz a bornak. Mindezt erőteljes mégis finom savszerkezet teszi izgalmassá, feszessé.

hello@mitiszol.hu
 

1037 Budapest,

Csillaghegyi út 13. 
 

+36 1 453 6023

© 2019 by Mitiszol?  

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon