Leírás
Amarone della Valpolicella DOCG egy igazán egyedi technológiával készült vörösbor, amit már a római korban is alkalmaztak ("appassimento"). A leszüretelt szőlő 3-4 hónap alatt kiszárad 3-4 hónap alatt, természetes úton, egy úgynevezett "fruttaio"-n, gyümölcsszárítón. Januárra elvesztik a 40-50%-kát az eredeti súlyuknak a szőlők. A dehidratáció során koncentrálódnak az ízek, a tartalom. A finom speciális préslést egy hónap erjedés követ, majd 42-50 hónapot tölgyfahodóban érlelik. Ezután egy év palackos érlelés következik. Majd csak ezt követően kerül ki a piacra, ez a fenséges nedű. Illatban tele aszaltgyümölcsökkel és fűszerrel, ízében pedig egy igazán telt, testes mély bor, az illatában is fellelhető gyümölcsösséggel.
Paraméterek
Pincészet | Azienda Fidora |
Szőlőfajta | Corvina;Corvinone;Rondinella |
Évjárat | 2015 |